Dia 18 de juliol: Alçament lúdic Veïnal !! (Acció esportiva i reivindicativa)

“Amunt veïnat de Ciutat Vella,
en peu que anem tots a jugar…”

L’Assemblea Ciutat Vella i Botànic-15M i l’Associació Amaltea (col•lectiu situat al barri de Velluters i dedicat al treball adreçat a menors amb situació carencial) convoquem al veïnat  a una acció esportiva-reivindicativa.

DIMECRES 18 DE JULIOL

Matí  (11:30 HORES)  i Vesprada (19 HORES)

PLAÇA DEL PILAR (Barri de Velluters)

[descarregat el cartell per a la difusió en:  https://n-1.cc/pg/file/read/1386936/cartell-acci-ldico-venal-18-de-juliol ]

Xiquets i joves d’Amaltea, membres de l’Assemblea Ciutat Vella i Botànic-15M i veïnat en general procedirem a jugar a diversos esports en este racó de Ciutat Vella [voleibol, bàsquet, futbol i jocs populars (corda, sambori,…)].

Mitjançant esta acció, a la vegada que informem al veïnat, denunciarem la carència d’espais de joc a l’aire lliure i demanarem a les administracions públiques que actúen per fer que alguns solars que hi ha Ciutat Vella, i que durant anys han estat acumulant residus i servint per acollir activitats indesitjades, siguen destinats a espais públics d’ús veïnal, per exemple a zones esportives per a jovens i vells (pistes per a jocs de pilota -bàsquet, futbol, voleibol- pistes de petanca, espai per a jocs populars,…).

Cal subratllar que estes mateixes llocs carents de zones per al joc, compten amb nombrosos espais potencials. En concret, hi ha 169 solares buits en Ciutat Vella (47.000 m2 en total), especialment en els barris d’El Carme (62 solars), Mercat (54 solars) i Velluters (29 solars) [Font: Un futuro para el pasado. Diagnóstico para la Ciutat Vella de Valencia, de Fernando Gaja (Coordinador), any 2010].

És per això que, amb este acte, proposem:

  • l’ús temporal d’alguns solars buits per a activitats veïnals, fins que no hi haja projecte constructiu. Es podria començar, a manera d’experiència pilot, per alguns dels solars de titularitat pública.
  • l’apertura d’un procés participatiu que duga a un model de cogestió d’estos espais per part de l’Ajuntament i dels col•lectius veïnals interessats.

A títol d’exemple, citem tres solars suceptibles de transformació temporal: dos situats a la Plaça de la Botja (barri de Velluters); solars de titularitat pública i amb més de 20 anys d’abandonament que podrien suposar la creació de dos espais, de 1038,71 m2 i 371,6 m2, per a l’activitat veïnal. I un altre solar “públic”, situat al carrer Beneficència (barri d’El Carme), que en un futur es vol dedicar a l’ampliació de l’IVAM.

Considerem que les intervencions necessàries per transformar aquests espais en el sentit assenyalat serien poc costoses, ja que podrien limitar-se a una simple neteja i nivellat (per fer, per exemple, pistes de petanca o camp de futbol) o l’asfaltat i col•locació d’elements esportius (porteries, canastes,…). Açò fa que la proposta siga especialment adient per a temps de ruina econòmica municipal com l’actual.

One response to “Dia 18 de juliol: Alçament lúdic Veïnal !! (Acció esportiva i reivindicativa)

  1. La gent interessada en participar en la logística de l’acció, pel matí, ens veiem a les 10 hores al local d’Amaltea: carrer Peu de la Creu, 15 baix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s