Èxit de l’Alçament lúdic Veïnal del 18 de juliol

El passat 18 de juliol L’Assemblea Ciutat Vella i Botànic-15M i l’Associació Amaltea realitzaren una acció esportiva-reivindicativa a la Plaça del Pilar del Barri de Velluters a València.

 Sota el lema “Amunt veïnat de Ciutat Vella, en peu que anem tots a jugar…” el passat 18 de juliol les xiquetes i xiquets d’Amaltea (col·lectiu situat al barri de Velluters i dedicat al treball adreçat a menors amb situació carencial) han protagonizat una jornada que mitjançant l’esport denuncia la carència d’espais de joc a l’aire lliure a Ciutat Vella. Amaltea i L’Assemblea Ciutat Vella i Botànic-15M desitgem sentsibilitzar al veinat d’esta carència i visibilitzar el potencial que suposen els solars que actualment estan acumulant residus.

De dotze a una i mitja la Plaça del Pilar es va omplir de xiquets, joves i adults. Hi hagué partits de voleibol, bàsquet i futbol i es jugà a sambori, corda i altres jocs de carrer de sempre. Per la vesprada continuà la jornada esportiva, oberta a tot el veïnat de totes les edats, a partir de les set.

Este acte anava acompanyat de les següents propostes orientades a que les administracions públiques actúen per fer que alguns solars que hi ha Ciutat Vella siguen destinats a espais públics d’ús veïnal:

-l’ús temporal d’alguns solars buits per a activitats veïnals, fins que no hi haja projecte constructiu. Es podria començar, a manera d’experiència pilot, per alguns dels solars de titularitat pública.

-l’apertura d’un procés participatiu que duga a un model de cogestió d’estos espais per part de l’Ajuntament i dels col·lectius veïnals interessats.

A títol d’exemple, citem tres solars suceptibles de transformació temporal: dos situats a la Plaça de la Botja (barri de Velluters); solars de titularitat pública i amb més de 20 anys d’abandonament que podrien suposar la creació de dos espais, de 1038,71 m2 i 371,6 m2, per a l’activitat veïnal. I un altre solar “públic”, situat al carrer Beneficència (barri d’El Carme), que en un futur es vol dedicar a l’ampliació de l’IVAM.

Els tres solares citats estan inclosos en els 169 solares buits que segons l’estudi publicat a 2010 “Un futuro para el pasado, Diagnóstico para Ciutat Vella” hi havia a Ciutat Vella, repartits entre El Carme (62 solars), Mercat (54 solars) i Velluters (29 solars).

Considerem que les intervencions necessàries per transformar aquests espais en el sentit assenyalat serien poc costoses, ja que podrien limitar-se a una simple neteja i nivellat (per fer, per exemple, pistes de petanca o camp de futbol) o l’asfaltat i col·locació d’elements esportius (porteries, canastes,…). Açò fa que la proposta siga especialment adient per a temps de ruïna econòmica municipal com l’actual.

Més fotos:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

One response to “Èxit de l’Alçament lúdic Veïnal del 18 de juliol

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s